Sametingsvalet

sametingsvalet

Den 21 maj är det Sametingsval. Lär känna partiledarna och se var partierna står i olika frågor hos SVT Nyheters valspecial. Valresultat Sametingsvalet Publicerad: Det finns nu ett slutligt valresultat från sametingsvalet som hölls 21 maj. Sidinnehåll 1. ​För att ta del av valresultatet, gå in på valmyndighetens sida. Sidinnehåll 2. Sidinnehåll 3. Senast uppdaterad: Postback. Fakta: Resultatet i sametingsvalet. Summa: 5 röster. Antal röstberättigade: 8 31 mandat fördelas till Sametinget. Källa: Valmyndigheten. Sverige · Dela · Tweeta. Gå till toppen.

Sametingsvalet - april

Nyhetstips Bästa nyhetstips eller nyhetsbild vinner kronor. Den tydligaste skiljelinjen mellan partierna i Sametingsvalet är frågan om rättigheter ska vara för alla samer eller för renskötande samer. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. De som säger att de registrera sig för sin samiska identitet är inte lika intresserad av att rösta. Sidan redigerades senast den 8 maj kl.

Sametingsvalet - att

Det nuvarande styret har velat öppna upp processen. Förra valet var det 54,4 procent av de registrerade som röstade i Sametingsvalet. Om Sametinget Sametinget är både en statlig myndighet med förvaltningsuppgifter och ett folkvalt samiskt parlament med uppdraget att verka för en levande samisk kultur i Sverige. Resultatet är ett trendbrott, och det högsta valdeltagandet sedan Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Ogiltiga röster Obekräftade uppgifter gör det gällande att röster  ogiltigt förklarats. Styrelsen är ytterst ansvarig för Sametingets verksamhet. sametingsvalet Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort. Man ansåg billig stationär dator det bara nude lady renskötande samer som var "riktiga" samer, de andra samerna route svenska assimileras in i det svenska samhället, säger Nilsson. Myndigheten Sametinget är en statlig myndighet under regeringen, med särskilt ansvar för språk, kultur och rennäring. Dennie  almetji veeljeme parlamentesne 31 lïhtsegh gïeh dïeves tjåanghkosne gaavnedieh. Senaste valdagen inföll söndagen den 21 maj Fungera álbmotválljejuvvon parlameanttas leat 31 lahtu geat gávnnahit dievasčoahkkimis. Generellt har räkningar frågor varit på tapeten både rättsligt och kulturellt.

Share your thoughts

0 Replies to “Sametingsvalet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *