Plantera jordgubbar

plantera jordgubbar

Att odla är roligt, eller hur! Här får du tips kring odling av frukt, grönsaker och prydnadsplantor, kring trädgårdsskötsel (beskära träd och buskar), och vad som gäller för jordförbättring och kompost. ​Det viktigaste är att vi provar oss fram och har ett utbyte av idéer, misstag & framgånger. Det finns sällan. När man planterar jordgubbar sent så är det en fördel att ta de största revplantorna, de som sitter närmast moderplantan, helt enkelt för att dessa har kommit längst och kan ge en viss skörd redan kommande sommar. Men har man begränsat med revplantor att välja på så går det även bra med mindre plantor – men dessa. Det går att plantera jordgubbar både vår och höst. Sätter du plantorna på våren så hinner de rota sig bättre. Sätt jordubbsplantorna på ca 35 cm avstånd med ca 70 cm radavstånd. De ser små först men växer snabbt till sig. Sätt jordgubbsplantorna lika djupt som i krukan - de vill inte ha jord runt rothalsen. Jordgubbar är i. plantera jordgubbar

Plantera jordgubbar - Wyman den

Polka Holland juli. Det finns betydande skillnader i olika sorters mottaglighet för svampsjukdomar, bladmögel och mjöldagg. Placera krukorna soligt men skyddat. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Den osminkade sanningen om amelias omslag.

Plantera jordgubbar Video

Jodgubbarna på Lönnslätts Bär

Plantera jordgubbar - vuxen

Hur härligt är inte det, att kunna plocka och äta sina egna och färska jordgubbar? Härdigheten är relativt god, så den är populär i norra Sverige. Jordgubbsplantor sprider massor av utlöpare, eller revor som de kallas, under sommaren. Efter skörden klipps gamla blad bort några centimeter ovanför kronorna. Tänk på att hålla rent från ogräs mellan plantorna. Det kan lätt missuppfattas. Bästa sättet att undvika sjukdomar är att inte odla för tätt, undvika överdosering av kvävegödsling, välja motståndskraftiga sorter och inte vattna på kvällarna.

Share your thoughts

0 Replies to “Plantera jordgubbar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *