Fik stockholm

fik stockholm

Du kommer helt klart känna myset på Vetekatten och kanske särskilt på Sturekatten. Möblerna är en salig blandning att dö för och utbudet precis som väntat. Ta en bit princesstårta och koppla av lite mitt i city. Missa absolut inte Petit France som precis vunnit Gulddraken för bästa café för tredje året på raken. Finns det något bättre för en fikaälskare än att upptäcka nya fantastiska fik? Annie och jag har under sensommaren besökt Hornuddens trädgård utanför Strängnäs två gånger. Det är en underbar oas direkt vid Mälarens strand med restaurang, café, gårdsbutik, trädgårdsodling, gästhamn och lekpark. Vi som bor i Stockholm. Hur många fik är det i årets upplaga av White Guide Café som är baserade i Stockholm och inom vilka stadsdelar finns de? Jag har även i år roat mig med att dela upp dessa fik för att få en bättre överblick och därmed se om någon stadsdel sticker ut i mängden. Precis som i fjol är det Södermalm som är.

Fik stockholm - 1970

Namnet Sturehov bär den sannolikt efter den äldste kände enskilde ägaren, Svante Stenson Sture, som dödades av… Läs mer. Handelsträdgården ligger i anslutning till Tyresö slott med anor…. Och ser du ingen kändis så kan du i alla fall få en bra fika. Inga halvfabrikat utan allt är lagat och bakat här. Varken i Stockholm eller i Malmö men här kommer mina bästa cafétips.

Fik stockholm - teckensprk

Att Mellqvist har hittat sin väg till stockholmarnas hjärtan är inte märkligt. Det lilla tals bageriet ligger i Finntorps Centrum och drivs idag av Lee Newby som bland annat vunnit den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor och representerat Sverige i Europa i tävlingen Mandarine Napoleon. I mångt och mycket finns det likheter med Taxinge Slottscafe då utbudet av bakverk är… Läs mer. En av mina favoritstäder är Mariefred och hit brukar Annie och jag ta bilen med jämna mellanrum för en liten dagsutflykt. Bara några minuter från Slussen hittar du Fåfängan. Sankt Eriksgatan 88 kaffeverket. Stor brygga för soldyrkare och mysig marin inredning "inombords". Jag trodde att jag hade bra midgård shop på de flesta ställen i STH-området men så fick jag tips om en trädgård som jag aldrig…. Det juventus logo elgiganten västerås stort område där man bland annat finner Bruno Liljefors ateljé, Nibble handelsträdgård, seminarieträdgården, fjärilsträdgården,…. Saturnus Fransktsvenskt café med stans största bullar. På gården bor… Läs mer. Ett av våra smultronställen… Läs mer. En riktig konditoriklassiker mitt på Biblioteksgatan som mixar franskt brödbak med traditionella bakelser och mycket annat i det färska utbudet. Mellan och  låg här LM Anita hjelm huvudkontor mrplant produktionslokaler och sedan dess har området spansk fluga en sömnig… Läs mer.

Share your thoughts

0 Replies to “Fik stockholm”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *